vrijdag 20 maart 2015

Tomatenfeta taart


Met een hartige taart maak je iedereen blij. Doe mij maar een quiche met kaas erin in plaats van zoet gebak. Je kunt voor het deeg bladerdeeg of deeg voor hartige taart uit het vriesvak halen, maar zelfgemaakt deeg is veel lekkerder en makkelijk om te maken.  Je kunt bovendien variëren met kruiden in het deeg. De knapperige korst is minstens zo belangrijk als de vulling. Helemaal als je vulling eenvoudig is zoals deze taart met tomaat, feta en basilicum.
Deze korst is heerlijk knapperig en je proeft de Parmezaanse kaas goed.


Dit recept zag ik op de blog Beginspiration.

Ingrediënten
Hartige taartdeeg
120 gram bloem
60 gram roomboter
20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
snuf zout
1 ei

350 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
150 gram feta, in blokjes
2 eetl basilicum, grof gesneden
2 eieren
200 ml room
2 teentjes knoflook
peper en zout

Bereiding
Meng voor het deeg de bloem, roomboter, Parmezaanse kaas en zout met je vingers in een kom tot het een kruimelig deeg is. Voeg het ei toe en kneed tot je een samenhangend deeg hebt. Dit kan ook in een foodprocessor.

Beboter een b
akvorm met een diameter van 24cm. Rol het deeg uit tot het in de vorm past en duw het goed in de hoeken en tegen de randen. Zet ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier of aluminiumfolie over het deeg, druk het dicht tegen de taartvorm aan en strooi daarin je blindbak vulling (gedroogde bonen of eventueel speciale keramische balletjes). Bak daarna 15 minuten blind. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling. Bak nog 5 minuten of tot het deeg lichtbruin wordt aan de zijkant.

Meng de tomaatjes met de feta en basilicum in een kom. Schep dit in de vorm.
Meng daarna in dezelfde kom de room, eieren, knoflook en peper en zout. Schenk dit over de vulling.
Bak de taart 30 minuten op 190 graden tot het ei gestold is en de bovenkant mooi gekleurd is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Lauwwarm het lekkerst, met een groene salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...