donderdag 27 maart 2014

Appel-yoghurt muffins

 
Het recept voor deze redelijk gezonde muffins kreeg ik van m'n zusje. Opvallend is dat er helemaal geen suiker in zit en je in plaats van boter kokosolie gebruikt.
Ik was wel erg benieuwd naar de smaak.... Juist boter en suiker maken een muffin lekker, toch?
Het is heel eenvoudig om deze muffins te maken. Je kunt alle ingrediënten direct door elkaar mengen.
De buitenkant van de muffins wordt mooi knapperig en de binnenkant is luchtig en fris door de yoghurt, appelstukjes en appelstroop. En de kaneel geeft natuurlijk ook veel smaak.
Je mist de suiker helemaal niet!
Een volgende keer wil ik nog wat extra kokosrasp en dadel- of vijgenstukjes toevoegen aan het mengsel. Maar eigenlijk zijn ze zo ook lekker genoeg.

Dit is een ideaal 'gebakje' voor als je mensen op bezoek krijgt die eigenlijk op dieet zijn en niks lekkers bij de koffie willen. Dat je dan een brownie afslaat snap ik wel. Maar er is geen reden om deze lekkere muffins te laten staan...
 
 
Ingrediënten
250 gram tarwebloem
170 gram volle yoghurt
50 gram kokosolie (of andere neutrale olie, zoals zonnebloem- of olijfolie)
2 theel bakpoeder
1 eetl appel/perenstroop
2 theel kaneel
1 appel, geschild en in blokjes (nu Elstar gebruikt)
evt. 2 eetl gerapste kokos
 
Je kunt evt. nog wat gehakte noten, dadelstukjes of kokosrasp door het beslag mengen. Maar net wat je lekker vindt.

Bereiding
Meng alle ingrediënten door elkaar. Het mengsel lijkt een beetje op brooddeeg, het is behoorlijk stevig. Verdeel het in 6 porties en doe ze in een muffinvorm. Deze hoef je niet in te vetten. Papieren bakvormpjes zijn ook niet nodig.
Ik heb bovenop de muffins nog wat kokosrasp gestrooid.
 
Bak 20-25 minuten in een oven op 160 graden.
Controleer met een cocktailprikker of de muffins goed gaar zijn. De bovenkant moet in elk geval wat krokant zijn.
Laat de muffins nog een paar minuten in de muffinvorm zitten voordat je ze op een taartrooster verder laat afkoelen. Lauw of koud zijn ze het lekkerst.
 
Je kunt het ook in een klein cakeblik of een springvorm bakken. Dan duurt het ongeveer 45 minuten in een oven op 160.
Ik denk dat het leuker is om er muffins van te maken, ook omdat je dan meer knapperige korst rondom hebt.


1 opmerking:

  1. Wat een super leuk recept.....Ze zien eruit om op te eten ;)
    Ga dit recept binnenkort zeker eens proberen.
    Thankx

    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...